Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. december 13., vasárnap

Kókuszos habcsók



Kiváló aprósütemény a vendégváráshoz, kávézáshoz, teázáshoz.
Nagy előnye, hogy gyorsan el lehet készíteni és nem igényel komoly konyhai ismereteket az elkészítése.
Kókusz rajongók figyelem! 
Itt egy egyszerű, de nagyszerű desszert.

Hozzávalók 4-6 főre:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg kókusz reszelék


Elkészítés:

A tojásokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Robotgéppel habosra keverjük. Végül óvatosan egy keverőkanállal belekeverjük a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk halmokat a masszából, egymástól kicsit távolabb (akár nyomózsákból is nyomhatjuk, hogy szép szabályosak legyenek). 170 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Ebből az adagból nekem 24 darab sikerült.






További sütemények | Karácsonyi ünnepi ételek | Ünnepi asztal | kókusz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése