Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. május 28., szombat

Töltött csirkemell fajita



Egy szuper finomság csirkemellből, nagyon ízletes sajtszószos, zöldséges töltelékkel megtöltve. Kívül ropogós, belül puha és szaftos, hétvégi ebédre ajánlom szeretettel. Még videót is készítettem hozzá, remélem elnyeri a tetszéseteket :).

Hozzávalók 4 főre:
  • 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld,sárga)
  • kb. 0,5 dl olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors-, csirke fűszersó ízlés szerint
  • 20 dkg krémsajt (pl. mascarpone)
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 2 egész csirkemell (kb. 80 dkg)
  • 2 tk chili por
  • 2 tk római kömény
  • 2 ek liszt

A tálaláshoz:

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott három színű kaliforniai paprikákat. Majd beletesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és roppanósra pároljuk néhány perc alatt. A tűzről levéve egy tálba öntjük és elkeverjük a krémsajttal és a cheddar sajttal, majd félrerakjuk. A megtisztított csirkemelleket félbevágjuk és a fél melleket bevágjuk, hogy tölthető legyen. Sóval, borssal, chiliporral, római köménnyel, illetve a sültcsirke fűszerrel megszórjuk. A végén kevés lisztet adunk hozzá és a fűszereket a hússal alaposan összeforgatjuk. A csirkemelleket az előzőleg elkészített kaliforniai paprikás-sajtos töltelékkel megtöltjük. Egy serpenyőben néhány evőkanál olajat forrósítunk és a húsok mindkét oldalát körülbelül 10-10 perc alatt készre sütjük. A korábban elkészített salsával, guacamoléval és tejföllel tálaljuk.
Tetszőlegesen hasábburgonya, krokett, vagy mogyoróburgonya tálalható mellé. Így még finomabb és tartalmasabb is.


Tipp: Ha túl vastagok lennének a csirkemellek, akkor a 10-10 perc sütés után egy hőálló tálban, sütőben légkeveréses 160 fokon sütni kell még körülbelül 10 percet. Így biztosan átsül és finom szaftos marad.


video

Saját recept videóm:



További csirkehúsok | frissensültek | saját recept videóim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése