Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. június 30., csütörtök

Gyümölcsrizs




Egy isteni desszert! A tejberizst szereted? Akkor biztosan ízlik majd a gyümölcsrizs is. Ráadásul az elkészítése nem igényel különlegesebb szakmai tudást, így az is el tudja készíteni, aki csak mostanság vett fakanalat a kezébe! :)
Ráadás kettő, hogy sosem lehet unalmas, mert olyan gyümölccsel kombinálhatod, amilyennel csak szeretnéd. Én most szederrel és málnával készítettem:

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 dl víz
  • 5 dl 2,8 %-os tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 30 dkg vegyes gyümölcs (nálam szeder és málna)
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só


Elkészítés:


A rizst átválogatjuk, megmossuk és a forrásban lévő vízhez adjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja (kb. 5 perc). Ezután hozzáöntjük a tejet, beletesszük a vajat és a csipet sót. Beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is. Lefedve kb 5 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot, és fedő alatt a gőzben hagyjuk teljesen megpuhulni. Ezalatt a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Amikor a tejberizs langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tejszínhabot. Poharakba vagy tálkákba szedjük: egy réteg tejberizs, egy réteg gyümölcs és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Félretett gyümölcsszemekkel és tejszínhabbal díszítjük. Hidegen tálaljuk.

Tipp: Kedvünk szerint bármilyen gyümölccsel készíthetjük, télen mirelitből is természetesen. Készülhet úgy is a gyümölcsrizs, hogy a végén nem rétegezve tálaljuk a poharakba, hanem az összes gyümölcsöt a tejszínhabos tejberizshez keverjük, és így szedjük illetve adagoljuk a kedvenc kis tálkánkba.



További desszertek | pohárkrémek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése