Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. június 12., vasárnap

Sertés grillnyárs gombával




A nyársakra felhúzott különféle pácolt húsok, kolbászok, zöldségek, netán tengeri herkentyűk a grillezés csúcsát jelentik. Már a köret is megvan egyben egy nyárson és valóságos ízkavalkád, ami ilyenkor a tűzön készül. Íme egy változat:

Hozzávalók 4 főre (8 db nyárs):

  • 50 dkg sertéstarja vagy szűzpecsenye
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 db lilahagyma
  • 30 dkg gomba
A páchoz:
  • 4 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 tk paprikakrém (csemege vagy csípős)
  • bors, grill fűszersó ízlés szerint


Elkészítés:

A húst, a hagymát és a gombát körülbelül egyforma méretű kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit elkeverjük és beleforgatjuk a húsokat. Egy-két órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez idő alatt beáztatjuk a nyársakat. Később a nyársra fűzzük a hozzávalókat felváltva: hús, hagyma, szalonna, gomba. És így tovább...
Alufóliába csomagoljuk a nyársakat és parázs felett grillrácson, néha átforgatva körülbelül 15 percig sütjük. Így a fóliában mindenhol átjárja a jóízű, kisülő zsiradék. Majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még körülbelül 10 percig. A hús így nem szárad ki, amikor szép pirosra sült, már tálalhatjuk is. Nem szükséges hozzá köret, de én egy finom salátával tálaltam.




További grill ételek | sertéshúsok | sülthúsok | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése