Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. november 8., kedd

Fokhagymás, savanyú tojásleves



Egyszerű, gyors, olcsó, de roppant ízletes!
Igazából egy rántott leves alap, amit ecettel ízesítünk és amibe tojásokat engedünk vagy keverünk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 ek olaj
  • 4 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 3 ek finomliszt
  • 1 ek 20 %-os ecet
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint


Elkészítés:

Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, picit átpirítjuk, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ízesítjük ételízesítővel, sóval és borssal. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk és lehúzzuk ismét a tűzről. Mivel az ecettől kicsit felhabzik a leves, ezért így adjuk az ételhez. Visszatesszük a tűzre, amikor forr, takaréklángra vesszük és óvatosan beleütjük a tojásokat. Lassan főzzük, kb. 7-8 percig, hogy a tojások sárgája is megfőjön. Közben ne kevergessük ha azt szeretnénk, hogy egyben maradjanak a tojások! Aki szereti, tálaláskor egy kanál tejfölt is adhat hozzá, nem rontja el, sőt!



További levesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése