Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. november 26., szombat

Paradicsomsaláta




Egyszerű és gyors paradicsomsaláta recept.
Egy jó minőségű fehérborecettel lesz igazán finom, de természetesen hagyományos ecettel is elkészíthető.

Hozzávalók 4 főre:

  • 5 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • kb. 2,5 dl víz
  • kb. 4 ek fehérborecet
  • 1 kk só
  • 2 ek porcukor
  • bors ízlés szerint


Elkészítés:

Egy kis tálban elkészítjük a saláta öntetet: a vízhez adjuk az ecetet, cukrot, sót, csipetnyi borsot és összekeverjük. A paradicsomokat megmossuk és karikára, vagy félkarikára, a megtisztított lilahagymát pedig apró kockára vágjuk. Egy tálba tesszük a felszeletelt paradicsomokat, rászórjuk a hagymát, öntettel meglocsoljuk és a végén az aprított petrezselyemzölddel megszórjuk.
El is készült a tökéletes paradicsomsaláta, amit tálalás előtt legalább fél órág a hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.



További saláták | hús nélküli ételek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése