Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. január 14., szombat

Banános tejszínhabos csokitorta




A banán és a csokoládé már sokszor bizonyított együtt :).
Ha nem akarod túlkombinálni a torta készítést, akkor ez a recept pont neked való! Ez a torta nagyon-nagyon finom és roppant egyszerű elkészíteni. Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. 

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) kb. 6 főre:
Az alaphoz:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin 
A krémhez:
  • 40 dkg cukrozott sűrített tejkonzerv
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg dió
  • 4 db banán
  • 1 db citrom leve  
A habhoz: 
  • 4 dl habtejszín
  • 1 db habfixáló
  • 5 dkg cukor
A tetejére: 
  • 2 ek kakaópor
  • kb. 1 ek durvára vágott dió

 
Elkészítés:
Először elkészítjük a torta alapját: a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a lágy margarinnal és a darált keksszel összekeverjük. Egy kisebb sütőformát (az enyém 24 centiméteres) sütőpapírral kibélelünk és a keksz alapot alaposan belenyomkodjuk. Próbáljuk úgy, hogy a forma peremére is jusson, majd hűtőbe tesszük körülbelül fél órára. Közben a krémhez félretett csokit szintén vízgőz felett megolvasztjuk és a sűrített tejjel összekeverjük. Ezt a krémet a kihűlt keksz alapra rákenjük és megszórjuk a durvára vágott dióval. (Egy kevés diót tegyünk félre a díszítéshez.)
Újra hűtőbe tesszük körülbelül egy órára. A banánokat megpucoljuk és felkarikázzuk és a citrom levében megforgatjuk őket. Három darab banánt szépen elrendezünk a krém tetején. A hideg tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A felvert habot a lehűlt torta alapra halmozzuk, nem kell, hogy szép szabályos legyen! A maradék banánkarikákkal díszítjük a torta tetejét, és megszórjuk egy maréknyi durvára vágott dióval és kakaóporral. Néhány órára a hűtőbe tesszük tálalás előtt.





  További sütemények | gyümölcsös sütemények | torták | sütés nélküli sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése