Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. január 8., vasárnap

Mascarponés paradicsomos csirkemell



Isteni csirkés étel, olaszos ízvilággal, amely után megnyalod mind a tíz ujjad! :) 
Ha nem szeretnéd kicsit nehezebb magyaros ízekkel terhelni a gyomrod, mint például a csirkepörkölt, akkor érdemes ezt a finomságot kipróbálni:

Hozzávalók 4 főre:
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db 400 g-os hámozott, egész paradicsom konzerv
  • fél dl olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek bazsalikom, vagy 2 maroknyi friss bazsalikom levél
  • 1 kk oregánó

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a nagyobb darabokat szétnyomkodjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval. Körülbelül 15 perc alatt sűrűre főzzük és a mascarponét is hozzákeverjük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon elősütjük a szeletekre vágott csirkemellek mindkét oldalát. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy sütőtálba sorakoztatjuk őket és leöntjük a bazsalikomos paradicsomszósszal. 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Ha van friss bazsalikomunk, akkor szórjunk belőle a tetejére is. Köretként rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk hozzá.





További csirkehúsok | olaszos ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése