Egy ízletes, finom pácban pihen a hús néhány órát. Ettől már alapjáraton szuper íze lesz. Ráadásul olyan finomságokkal vannak a "husi zsebek" megtöltve, mint például: a gomba és a paradicsom, vagy egy kis sajt. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg csont nélküli sertéskaraj
- 20 dkg ementáli vagy trappista sajt
- 2 db paradicsom
- 20 dkg gomba
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
A páchoz:
- 2 ek citromlé
- 1 ek mustár
- 4 ek szójaszósz
- 4 ek olaj
Elkészítés:
A megtisztított húst egy éles késsel, 1 - 1,5 centiméterenként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. (Nekem a kedvenc hentesem megcsinálta helyettem :))
Elkészítjük a pácot: a citromlét, az olajat, a mustárt és a szójaszószt elkeverjük, majd egy ecset segítségével jól bekenjük vele a húst a szeletek között is. A sajtot, a gombát, a fokhagymát, a paradicsomot szeletekre vágjuk és elkezdjük a hússzeleteket megtölteni: egy szelet sajt, egy karika paradicsom, 2-3 szelet gomba, pár szelet fokhagyma kerül minden zsebecskébe.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor elkészült az egész hús megtöltése, akkor egy alufóliába csomagoljuk és néhány órát a hűtőben állni hagyjuk. Akár előző este is elkészíthetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük, majd a fóliából kibontva még körülbelül 20 percig.
Bármilyen körettel finom, nálunk burgonyapüré volt a kívánság hozzá.
További magyaros | sülthúsok | sertéshúsok | saját recept videóim | gomba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése