Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. június 8., hétfő

Gyümölcsleves



Itt van végre a jó idő, hamarosan itt a kánikula ideje is, ilyenkor pedig a legjobb egy hűs gyümölcsleves. Friss gyümölcsből, mirelitből vagy befőttből egyaránt készíthetünk finom gyümölcsleveseket.
Egy újabb változat:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 doboz (400 g) ananász darabolt konzerv
  • 1 doboz (400 g) barack befőtt
  • 1 üveg (680 g) meggybefőtt
  • 1 cs puncs pudingpor
  • 1 ek citromlé
  • 2 cs vaníliás cukor
  • szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, cukor ízlés szerint
  • kb. 2 dl főzőtejszín


Elkészítés:

Az összes gyümölcsöt levével együtt egy nagyobb fazékba öntjük. Kevés vizet adunk még hozzá, annyit, amennyi levest főzni szeretnénk. A barackot előtte kockákra vágjuk, ha az ananász nem darabolt, hanem karika, akkor azt is. Hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, (ami lehet egész, illetve őrölt is ízlés szerint), szerecsendiót, valamint a citromlevet. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. A pudingport kikeverjük a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a cukorral, majd a leveshez öntjük. Néhány perc alatt összeforraljuk, ezután jól lehűtve tejszínhabbal, illetve vanília fagyival tálaljuk.




További gyümölcslevesek | levesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése