Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. június 18., csütörtök

Pizza - sonkás kukoricás





Egy pizzát nem csak rendelni lehet, hanem magad is megsütheted, ami ugyan kicsit bonyolultabb, de igazán jó móka és élmény a sajátot fogyasztani. Az elkészítése nem nehéz, bár az igaz, hogy némi konyhai káosszal jár :).
Ez az egyszerű sonkás-kukoricás változat, az én édes kisfiam kedvence, most is neki és a barátainak készítettem:

Hozzávalók (3 darab pizzához):

A pizzatésztához:


  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 g (fél kocka élesztő) vagy 1 tasak instant élesztő
  • 325 ml víz
  • 0,5 ek barna cukor
  • 0,5 ek só
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 ek oregánó

A feltéthez:

  • 30 dkg sonka
  • 1 doboz (340 g) morzsolt csemege kukorica
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 adag pizzaszósz


Elkészítés:

Elkészítjük a pizzatésztát: a langyos vizet elkeverjük a cukorral, az elmorzsolt élesztővel, az olivaolajjal és lefedve meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, oregánót és összekeverjük, majd egy mélyedést alakítunk ki a liszt közepén. Ez alatt a felfutott élesztőt adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bele a lisztet. Ha némileg már összeállt a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel és gyúrjuk át alaposan, amíg szép homogén tésztát nem kapunk. A tetejét meglisztezzük és egy nedves konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg kb. duplájára megkel (kb. 1-1,5 óra).
Ez idő alatt elkészítjük a pizzaszószt és a sonkát csíkokra vágjuk.
Amikor a tészta megkelt, akkor kiborítjuk egy lisztezett deszkára és újból átgyúrjuk. Ezután három felé elosztjuk, gombócokat formázunk belőlük és enyhén lisztezett felületen, letakarva hagyjuk még 10 percet pihenni. Utána formázzuk a pizzákat egy kiolajozott pizzasütő lapra, majd az ízletes, házi pizzaszósszal megkenjük. Rátesszük a csíkokra vágott sonkát, megszórjuk bőségesen kukoricával és reszelt sajttal:




Előmelegített sütőben 220 fokon süssük kb. 20 percig.




További olaszos ételek | pizzák - pizzafélék | nemzetek ételei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése