Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. június 13., szombat

Sorrentói csirke olasz paradicsomos fusilli tésztával és parmezános zöldspárgával





A sokak által ismert Buddy Valastro, egy amerikai, ámbár olasz származású cukrász, ő a Tortakirály! Szakácsként sem utolsó, sőt... :) 
Egyik nagy kedvencem, szuper receptjei vannak. Jöjjön egy kedvenc csirkés, tésztás, nagyon paradicsomos, parmezános főétel. Kicsit időigényes, mert többféle dolgot kell elkészíteni hozzá, de megéri a fáradtságot, mert egy nem mindennapi fogást tálalhatunk fel.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 db (40 dkg) padlizsán
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olivaolaj
  • 10 dkg pármai sonka
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 cs friss bazsalikom
  • só-, bors ízlés szerint

Panírhoz:
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg liszt
  • 2 ek szárított petrezselyemzöld
  • 1 tk fokhagymasó
  • 2 ek reszelt parmezánsajt
  • 2 tojás


Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeleteljük és kissé kiklopfoljuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, és jó sok zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Egy zárható edénybe tesszük a hússzeleteket, az olivaolajat ráöntve minimum 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt a padlizsán héját eltávolítjuk és kb. 1 cm széles karikákra vágjuk. A nálunk megszokott panírozástól eltérően a zsemlemorzsához keverjük a szárított petrezselymet, a fokhagymasót és a reszelt parmezánt. Ettől lesz igazán különleges és legfőképpen "olaszos". Ezután a padlizsán szeleteket enyhén sózzuk és bepanírozzuk: liszt, tojás és a fűszerezett zsemlemorzsa. A padlizsánokat forró olajban kisütjük, oldalanként kb. 5-5 percig. A csirkemell szeleteket is elővesszük a hűtőből és grillrácson vagy grill serpenyőben félig elősütjük. Közben elkészítjük az olasz paradicsomos tésztát. (A paradicsomos raguból 2-3 evőkanálnyit félreteszünk az étel tetejére.)
Összeállítjuk az ételünket: egy nagyobb sütőedénybe, jénaiba tesszük a tésztát, bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal. A csirkemell szeleteket ráfektetjük, majd néhány szelet pármai sonkával befedjük. Erre jönnek a rántott, ízletes padlizsán karikák. A félretett paradicsom szósszal meglocsoljuk és még egy kis reszelt parmezánnal. A friss bazsalikomot durvára vágjuk, és az étel tetejére szórjuk, majd az egészet befedjük a mozzarella szeletekkel (karikákkal). 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Mivel már a tésztával együtt sül a husi, sőt a padlizsánnal is, már nem is kéne plusz köret hozzá! De a sült zöldspárga hozzá, még teljesebbé teszi az összhatást! Mennyei! :)




További csirkehúsos receptek | olaszos ételek | nemzetek ételei | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése