Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. július 8., kedd

Rakott sajtos bundás kenyér



Ki ne ismerné a bundás kenyeret?
Ez a recept alapján jól fel lehet dobni az unalmassá vált klasszikus változatot. Így létrejön egy különleges, lakató finomság. Reggelire vagy vacsorára is remek ez a gyorsan elkészíthető étel.

Hozzávalók 3 főre:

  • 6 szelet toast kenyér
  • 4 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 csirkemell sonka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • só- bors ízlés szerint
  • 1 ek vaj (jénai kikenéséhez)

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást felverjük és elkeverjük a tejföllel. A reszelt sajt felét is hozzáadjuk és ízesítjük sóval, borssal.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban és a tál alját kirakjuk vele. Sonkával beborítjuk, valamint az apróra vágott hagyma felével és egy kevés reszelt sajttal megszórjuk.

A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a tojásban és a tálban lévőre rétegezzük. Ha maradt a tejfölös tojásból, azt ráöntjük még a kenyérre. Végül megszórjuk a maradék hagymával és sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc).
Tálalni bármilyen friss zöldségekkel lehet. Nálunk most uborka, koktél paradicsom és kápia paprika volt a kíséret.


További melegszendvicsek | reggelik - vacsorák | szendvicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése