A forró napok slágere a hideg gyümölcsleves!
Mi más lehetne most a barack szezonban?! Most természetesen friss gyümölcsből, de télen is el lehet készíteni.
Íme a hideg őszibarack krémleves recept, de melegen ajánlott! :) :)
Hozzávalók 4 főre:
- 9-10 db őszibarack (2 darab aprítva a tetejére)
- 2 db fahéjrúd
- 2 db vaníliás cukor
- 2 ek barnacukor
- 2 ek méz
- 2 dl tejszín
- fél csomag vaníliás pudingpor
- kb. 0,5 l víz
- tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
A barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágjuk és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy fazékba tesszük és kevés vízben a cukrokkal és a fahéjrúddal felfőzzük. A tűzről félrehúzva leturmixoljuk. A pudingport kikeverjük a tejszínnel. A tűzre visszahelyezzük az edényt, ízesítjük még mézzel és behabarjuk a gyümölcslevest.
Pár óra alatt lehűtjük és hidegen, felkockázott barack darabokkal és tejszínhabbal tálaljuk.
További saját receptek | levesek | krémlevesek | gyümölcslevesek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése