Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. augusztus 6., szerda

Sonkás - főtt tojásos melegszendvics finomság



A melegszendvicseket nagyon szeretem, a bőséges választékuk miatt, mivel rengeteg alapanyagból akár egy könnyű, gyors reggelit vagy vacsorát varázsolhatunk.
Vendégvárásra is kiválóan alkalmas. 
A krémeket akár előzőleg is elkészíthetjük és a hűtőben pihenhet, amíg a vendégek megérkeznek. Íme egy változat:

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg fokhagymás csirkemell sonka
  • 2 db főtt tojás
  • 2 dl tejföl (20 %-os)
  • 1-2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 2-3 szál újhagyma

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
A sonkát szintén felkockázzuk.
Az újhagymát szeletekre vágjuk.
A tejfölt alaposan kikeverjük a mustárral és a majonézzel. Ízesítjük ízlés szerint: borssal és ételízesítővel.
A sajtot lereszeljük, egy részét félretesszük (a szendvicsek tetejére), másik részét pedig a masszához adjuk.
Az összes alapanyagot elkeverjük és vastagon, az előzőleg felszeletelt kenyerekre halmozzuk. A tetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk.
A sütőt kb. 180-200 fokra előmelegítjük és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

További melegszendvicsek | reggelik - vacsorák | szendvicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése