Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. augusztus 13., szerda

Tejszínes kukoricás csirkemell



Egyszerű és nagyszerű.
A kisfiam Flávió szereti a makarónit és a kukoricát is. Mit tehet akkor egy gondos édesanya? Én megpróbáltam a rosszul evő fiam kedvében járni :). 
Ízletes, krémes és finom, ez lett a végeredmény:

Hozzávalók 4 főre:

  • 60-70 dkg csirkemell
  • 15 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica (nagy doboz, 340 g)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só-, bors,- ételízesítő-, majoranna ízlés szerint
  • 1 ek olaj
  • 1 tk liszt

Elkészítés:

A csirkemellet és a bacont csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A bacont megpiritjuk, hozzáadjuk a kevés olajat és az apróra vágott vöröshagymát. Megdinszteljük, majd belerakjuk a csirkemell csíkokat, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával ízlés szerint.
Fehéredésig pirítjuk és kevés vizet adunk hozzá. Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát.
A tejszínt kikeverjük a liszttel és a húshoz adjuk, kiforraljuk.
Tálalásnál bármilyen tészta vagy párolt rizs illik hozzá. Nekem most a makaróni volt a szimpatikus (és mint mondtam Flávió kedveli).



További csirkehúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése