Az igazi Pöttyös Túró Rudi igazi Hungarikum!
Ez az itthoni változat garantáltan adalék mentes. A gyerekek kedvence, az enyémnek valóban toplistás. Drága Flávió neked készítettem és remélem ízlik majd neked. Puszi: Anya
Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
- 25 dkg túró
- 3 ek porcukor
- 3 ek tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 kk reszelt citromhéj
- 2 ek zselatin
- 0,5 dl víz
Bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A túrót, a tejfölt, vaníliás cukrot, porcukrot, vanília aromát és citromhéjat alaposan kikeverjük (én robotgéppel végeztem). Érdemes kóstolni közben és lehet még tetszőlegesen ízesíteni. A 0,5 dl vízben kikeverjük a zselatint és felmelegítjük folyamatos keverés mellett. Majd langyosra hűtjük, még mindig kevergetve, nehogy megdermedjen! Ezután hozzákeverjük a túrós masszához. Kb. 10-15 percre a hűtőbe tesszük, ez idő alatt kicsit összeáll, megdermed a massza. Újra alaposan átkeverjük és elkezdjük elkészíteni a túró rudi formákat:
Kb. 20 cm-es téglalapokat vágunk a folpackból. Majd erre halmozunk 2 teáskanál segítségével, kb. 3 teáskanálnyi túrókrémet. A folpack segítségével megformázzuk a hengereket, a rudikat. Nekem 10 darab kb. 10 cm hosszúságú túró rudi lett a fenti mennyiségből. Tálcára tesszük és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át. Ezután a csokit apróra tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A rudik végeit levágjuk egyenesre. A megolvadt csokiból, sütőpapírra kenünk rudi hosszúságú csoki csíkokat, amelyekre ráhelyezzük a hideg túró rudakat:
Utána a tetejére óvatosan ráöntjük a csokit, vagy ecsettel elkenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Lehet, hogy nem lesz szép egyenletes, de érdemes többször próbálkozni, viszont nagyon finom és ez mindenért kárpótol!
További desszertek | csokoládé | túró
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése