Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. augusztus 24., vasárnap

Túrórudi házilag




Az igazi Pöttyös Túró Rudi igazi Hungarikum!
Ez
 az itthoni változat garantáltan adalék mentes. A gyerekek kedvence, az enyémnek valóban toplistás. Drága Flávió neked készítettem és remélem ízlik majd neked. Puszi: Anya

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 3 ek porcukor
  • 3 ek tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 2 ek zselatin
  • 0,5 dl víz
Bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A túrót, a tejfölt, vaníliás cukrot, porcukrot, vanília aromát és citromhéjat alaposan kikeverjük (én robotgéppel végeztem). Érdemes kóstolni közben és lehet még tetszőlegesen ízesíteni. A 0,5 dl vízben kikeverjük a zselatint és felmelegítjük folyamatos keverés mellett. Majd langyosra hűtjük, még mindig kevergetve, nehogy megdermedjen! Ezután hozzákeverjük a túrós masszához. Kb. 10-15 percre a hűtőbe tesszük, ez idő alatt kicsit összeáll, megdermed a massza. Újra alaposan átkeverjük és elkezdjük elkészíteni a túró rudi formákat:



Kb. 20 cm-es téglalapokat vágunk a folpackból. Majd erre halmozunk 2 teáskanál segítségével, kb. 3 teáskanálnyi túrókrémet. A folpack segítségével megformázzuk a hengereket, a rudikat. Nekem 10 darab kb. 10 cm hosszúságú túró rudi lett a fenti mennyiségből. Tálcára tesszük és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át. Ezután a csokit apróra tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A rudik végeit levágjuk egyenesre. A megolvadt csokiból, sütőpapírra kenünk rudi hosszúságú csoki csíkokat, amelyekre ráhelyezzük a hideg túró rudakat:


Utána a tetejére óvatosan ráöntjük a csokit, vagy ecsettel elkenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Lehet, hogy nem lesz szép egyenletes, de érdemes többször próbálkozni, viszont nagyon finom és ez mindenért kárpótol!
További desszertek | csokoládé | túró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése