Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. november 26., szerda

Joghurtos fánk




Nagyon gyorsan elkészíthető és finom.
Bármilyen házi gyümölcslekvárral ideális, vagy ha van ideje a háziasszonynak, érdemes narancsos csokikrémet készíteni hozzá!

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 pohár natúr joghurt (2x150 g)
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
Sütéshez:
  • olaj
Szóráshoz:
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor só), majd a tojással elkevert joghurtot is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk, kicsit ragacsos lesz, de nem kell hozzá több lisztet adni. 5 percig állni hagyjuk, majd olajat melegítünk (közép meleg legyen) és evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát (lehet vizes kézzel gombócokat is formázni). Sütés után papírtörlőre szedjük őket, majd melegen a porcukorba (amit előzőleg egy csomag vaníliás cukorral összekevertünk) hempergetjük őket.


További fánkok | sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése