Az egyébként is ezerféleképp felhasználható tojás, még egy arcát mutatja meg - a tojáskrém formájában!
Különféle fűszerek és egyéb ízesítők jól megválasztott arányával tökéletes, ízletes krém készíthető. A felhasználása szinte végtelen: reggelire vagy vacsorára, de tízóraira nekünk vagy a gyermekeknek is kiváló.
Hozzávalók 2 főre:
- 5 db tojás
- 1 kk mustár
- 3 ek majonéz
- 2-3 szál zöldhagyma
- 10 dkg natúr krémsajt (1 db)
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Először is a tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük. A tojássárgáját villával összetörjük. A fehérjét apró kockára vágjuk, a hagymát szintén! A sárgájához adjuk a majonézt, a mustárt és a krémsajtot. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és alaposan elkeverjük. Végül belekeverjük az apróra vágott tojásfehérjét és a hagymát is. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Bármilyen péksüteménnyel: kiflivel, kenyérrel, vagy pirítóssal tálaljuk.
Tipp: húsvét után, a megmaradt tojásból is lehet jó ötlet egy gyors fogást varázsolni az asztalra.
További reggelik - vacsorák | előételek | pástétomok-krémek | húsvéti ünnepi ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése