Ha szereted a tonhalat, akkor ideális neked ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom olasz tésztaétel!
Alig több, mint fél óra alatt kész, és a főzésidő nagy részében nem kell vele foglalkozni, így bármikor egy gyors, de tökéletes vacsora kiváló alapja lehet!
Hozzávalók 2 főre:
- 500 g passzírozott paradicsom, vagy paradicsom püré
- 2 + 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db nagyobb paradicsom
- 3 ek olivaolaj
- 1 doboz tonhal darabolt (185 g)
- 300 g penne tészta
- só-, bors-, bazsalikom, oregánó ízlés szerint
- 5 dkg parmezánsajt
Elkészítés:
A vöröshagymát és a 2 gerezd fokhagymát vágjuk apróra. Az olivaolajon közepes lángon megpároljuk néhány perc alatt a hagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Kevés pirítás után a passzírozott paradicsomot is hozzákeverjük, valamint a maradék 2 fokhagyma gerezdet egészben! Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. A felkockázott friss paradicsomot is a paradicsom szószhoz adjuk. Fedő alatt kis lángon pároljuk kb. fél órát. Ez idő alatt a tésztát a leírás alapján megfőzzük, al dentére, vagyis haraphatóra! (A lényeg, hogy ne főzzük túl.) Leszűrjük a tonhalkonzervet, egy villával meglazítjuk, nem kell túlságosan szétkeverni, hogy krémes legyen. A tonhal úgyis részben szétesik, akkor jó, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak. Sokszor elrontják ennél a tésztánál, hogy nagyon szétkeverik a tonhalat, és még bele is főzik a paradicsomszószba. Ez felesleges, hiszen nem tonhalturmixos tésztát szeretnénk! :)
A tonhalas tészta titka, maga az egyszerűség!
Amikor minden készen van, akkor frissen tálaljuk: a tésztát tányérra halmozzuk, bőségesen meglocsoljuk paradicsomszósszal, tonhalhússal szintén, majd ízlés szerint reszelt parmezánnal, akár parmezán forgáccsal megspékeljük.
További nemzetek ételei | tészták | olaszos ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése