Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. november 19., szerda

Tonhalas penne tészta



Ha szereted a tonhalat, akkor ideális neked ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom olasz tésztaétel!
Alig több, mint fél óra alatt kész, és a főzésidő nagy részében nem kell vele foglalkozni, így bármikor egy gyors, de tökéletes vacsora kiváló alapja lehet!

Hozzávalók 2 főre:

  • 500 g passzírozott paradicsom, vagy paradicsom püré
  • 2 + 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 3 ek olivaolaj
  • 1 doboz tonhal darabolt (185 g)
  • 300 g penne tészta
  • só-, bors-, bazsalikom, oregánó ízlés szerint
  • 5 dkg parmezánsajt

Elkészítés:

A vöröshagymát és a 2 gerezd fokhagymát vágjuk apróra. Az olivaolajon közepes lángon megpároljuk néhány perc alatt a hagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Kevés pirítás után a passzírozott paradicsomot is hozzákeverjük, valamint a maradék 2 fokhagyma gerezdet egészben! Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. A felkockázott friss paradicsomot is a paradicsom szószhoz adjuk. Fedő alatt kis lángon pároljuk kb. fél órát. Ez idő alatt a tésztát a leírás alapján megfőzzük, al dentére, vagyis haraphatóra! (A lényeg, hogy ne főzzük túl.) Leszűrjük a tonhalkonzervet, egy villával meglazítjuk, nem kell túlságosan szétkeverni, hogy krémes legyen. A tonhal úgyis részben szétesik, akkor jó, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak. Sokszor elrontják ennél a tésztánál, hogy nagyon szétkeverik a tonhalat, és még bele is főzik a paradicsomszószba. Ez felesleges, hiszen nem tonhalturmixos tésztát szeretnénk! :)
A tonhalas tészta titka, maga az egyszerűség!
Amikor minden készen van, akkor frissen tálaljuk: a tésztát tányérra halmozzuk, bőségesen meglocsoljuk paradicsomszósszal, tonhalhússal szintén, majd ízlés szerint reszelt parmezánnal, akár parmezán forgáccsal megspékeljük.


További nemzetek ételei | tészták | olaszos ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése