A szárított paradicsom Olaszországban született meg, a 60-as években, azóta is kiváló kiegészítő szószokhoz, tésztaételekhez, salátákhoz, stb.
Nálunk leginkább olajban eltéve kapható, ilyenkor az olajat is felhasználhatjuk, mint én is ennél az ételnél. Nagyon finom lett a szósz ettől a finomságtól, amit a parmezán tovább fokozott. Tejszínes, parmezános, gombás, szárított paradicsomos mennyei szószban, isteni, puha, szaftos csirkemell szeletek. Így jellemezném a mostani ételem, remélem kipróbáljátok!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- kb. 5 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 dkg aszalt paradicsom (az olajával együtt!)
- 50 dkg csiperke gomba
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 ek parmezán
- 1 ek kukorica keményítő
- 1 cs friss petrezselyemzöld
- 4 ek liszt
- 1 cs só
- 1 cs bors
- 2 ek parmezán
Elkészítés:
A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, borssal, és a parmezánnal. Ebbe forgatjuk a hússzeleteket, és az olajon mindkét oldalukat megsütjük. A sütésből visszamaradt olajhoz teszünk az aszalt paradicsom olajából, így ezt az ízletes olajat is felhasználjuk. Az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot rádobjuk és pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Puhára pároljuk néhány perc alatt és felöntjük a kukorica keményítővel kikevert tejszínnel. Felforraljuk, hogy besűrűsödjön a szósz. Végül ízesítjük még ízlés szerint sóval, borssal, és a 2 evőkanál parmezánt is belekeverjük. Az előzőleg megsütött csirkemelleket az ételbe tesszük, meglocsoljuk az isteni szósszal, a tetejét megszórjuk friss, vágott petrezselyemzölddel.
Burgonyapürével, vagy rizzsel, esetleg tésztával tálaljuk.
További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok | gomba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése