Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. május 9., kedd

Bazsalikomos paradicsomos penne csirkével és baconnel




Szeretem a különböző tészta ételeket, főleg ha hús is van benne. Változatos szószokkal lehet készíteni, a lehetőségek száma szinte végtelen. Ráadásul egyszerű elkészíteni, mégis fenséges ételeket lehet varázsolni. Ilyen a mostani receptem is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg bacon
  • 3 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 210 g (egy nagy és egy kis doboz) paradicsom püré
  • 3 dl főzőtejszín
  • 50 dkg penne tészta
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 csokor friss bazsalikom





Elkészítés:

Egy kevés olajon fehéredésig pirítani kezdjük a kockára vágott csirkemellet, majd hozzáadjuk a szintén kockára vágott bacon szalonnát. Ezután a zúzott fokhagymát és kevés sót, ízlés szerint borsot is keverünk hozzá. Pár perc párolás után az ételhez adjuk a paradicsom pürét, elkeverjük és már jöhet is bele a tejszín. Néhány perc alatt összeforraljuk, majd a korábban kifőzött penne tésztát a húsos szószhoz adjuk. Miután elkevertük, adunk hozzá néhány kanál reszelt parmezánt és durvára vágott bazsalikomot. Tálaláskor ne sajnáljuk mellé a parmezánt sem.




További tészták | nemzetek ételei | olaszos ételek | csirkehúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése