Szeretem a különböző tészta ételeket, főleg ha hús is van benne. Változatos szószokkal lehet készíteni, a lehetőségek száma szinte végtelen. Ráadásul egyszerű elkészíteni, mégis fenséges ételeket lehet varázsolni. Ilyen a mostani receptem is.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 15 dkg bacon
- 3 ek olaj
- só-, bors ízlés szerint
- 5 gerezd fokhagyma
- 210 g (egy nagy és egy kis doboz) paradicsom püré
- 3 dl főzőtejszín
- 50 dkg penne tészta
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 csokor friss bazsalikom
Elkészítés:
Egy kevés olajon fehéredésig pirítani kezdjük a kockára vágott csirkemellet, majd hozzáadjuk a szintén kockára vágott bacon szalonnát. Ezután a zúzott fokhagymát és kevés sót, ízlés szerint borsot is keverünk hozzá. Pár perc párolás után az ételhez adjuk a paradicsom pürét, elkeverjük és már jöhet is bele a tejszín. Néhány perc alatt összeforraljuk, majd a korábban kifőzött penne tésztát a húsos szószhoz adjuk. Miután elkevertük, adunk hozzá néhány kanál reszelt parmezánt és durvára vágott bazsalikomot. Tálaláskor ne sajnáljuk mellé a parmezánt sem.
További tészták | nemzetek ételei | olaszos ételek | csirkehúsok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése