A tarja, a sertés legtöbbféleképpen elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezért a grillszezon "főszereplője" lehet. Egy szuper pác kell hozzá és a siker nem marad el, ezt garantálom!
Minél tovább pácoljuk a húst, annál omlósabb, ízesebb lesz grillezéskor. Érdemes ezt a variációt is kipróbálni:
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csont nélküli sertéstarja
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek dijoni mustár
- 2 ek grill fűszerkeverék
- 1 tk bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt chili paprika
- 3 ek méz
- kb. 1,5 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított tarját szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. A hússzeleteket borssal és grillfűszerrel megszórjuk. A mustárt és a mézet elkeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a chili paprikát, valamint az olajat. Alaposan elkeverjük és a hússzeletekre öntjük. Néhány órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt még kevés sóval ízesítjük, majd grillen, tárcsán, vagy serpenyőben megsütjük.
Majonézes burgonya salátát és Paradicsom salátát tálaltam mellé.
További grill ételek | sertéshúsok | sülthúsok | frissensültek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése