Az ízek tökéletes harmóniáját tapasztalhatod meg, ha megkóstolod ezt a sütit.
Nagyon habos, nagyon krémes, nincs aki ellen tudna állni neki :).
Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 dkg liszt
- 12 dkg apróra vágott dió
- 5 dkg cukor
- 7 dkg vaj
Vanília krémhez:
- 1 cs Aranka vaníliás krémpuding (főzés nélküli)
- 4,5 dl tej
Csokikrémhez:
- 1 cs Aranka csokis krémpuding (főzés nélküli)
- 4,5 dl tej
Sajtkrémes részhez:
- 20 dkg mascarpone
- 6-7 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
Legfelső réteghez:
- 3 dl habtejszín
- holland kakaópor vagy csokiforgács ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy kb. 22 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit (diót, cukrot, lisztet és vajat) egy tálban összekeverjük. Majd amikor összeállt a massza, jól belenyomkodjuk a tepsibe. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt elkészítjük a vanília és a csoki pudingot, majd hidegre tesszük. A 6 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd két részre osztjuk. Az egyik felét összekeverjük a porcukorral és a mascarponéval. A másik felét félretesszük, amit majd a süti tetejénél fogunk felhasználni. Amikor a tészta kihűlt, összeállítjuk a süteményt:
a krémsajtos krémet a tésztára öntjük és szépen elsimítjuk. Erre jön a csokis réteg, majd a vaníliás. Mindezt megkoronázzuk a megmaradt tejszínhabbal és kakaóval, vagy csokiforgáccsal megszórjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, és türelmesen várunk, hogy ezt a finomságot megkóstolhassuk :).
További sütemények
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése