Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. június 18., szerda

Cseresznyés meggyleves


Imádod a cseresznyét, de nem csak magában szeretnéd enni? Készítsünk sok finomságot belőle, például: egy isteni levest, amit még meggyel bolondítottam meg.

Hozzávalók 4 fő:

  • 30 dkg cseresznye
  • 30 dkg meggy
  • 3-4 ek cukor
  • pici só
  • 5-6 db szegfűszeg
  • 3 db fahéjrúd
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek liszt
  • kb. 1.5-2 l víz

Elkészítés

A megtisztított cseresznyét és meggyet kimagozzuk és a vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a sót, cukrot, szegfűszeget, és a fahéjat.
Kb. 15 percig főzzük (nem szabad szétfőzni a gyümölcsöket), majd behabarjuk: a tejfölben simára keverjük a lisztet, egy kevés vízzel együtt, egy kanállal a forró levesből is adunk hozzá, így biztosan nem lesz csomós.
Majd hozzáöntjük a leveshez, folyamatosan kevergetjük, és összeforraljuk.
Jól lehűtve hidegen tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
További levesek | gyümölcslevesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése