Vagyis joghurtos-fokhagymás uborkasaláta, amit Görögországban és Törökországban előszeretettel fogyasztanak. Előételként, salátaként is kitűnő és egyben az eredeti görög gyros kihagyhatatlan ízesítője, kísérője.
Hozzávalók 4-5 főre:
- 1 kígyóuborka
- 4 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 2 dl görög joghurt (fontos, hogy jó minőségű legyen)
Elkészítés:
Az uborkát tökgyalun lereszeljük vagy vékony karikára szeletelt uborkát még csíkokra vágjuk.
Megsózzuk és állni hagyjuk egy kevés ideig, hogy a levét kieressze.
A tenyerünk segítségével jól kinyomkodjuk a levét, és áttesszük egy másik tálba.
A kinyomott fokhagymát a joghurthoz keverjük és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd az uborkához adjuk és jól összekeverjük. Hűtőben pár óráig állni hagyjuk.
További saját receptek | saláták | köretek | hús nélküli ételek | előételek | alacsony kalória tartalmú ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése