Az unalmas köretek után egy kis változatosság burgonyából. Rántott vagy grill, sült húsok mellé ajánlom, vagy akár főételként is helytáll.
Hozzávalók főre 4 főre:
- 4 db nagyobb burgonya
- 8 szelet bacon
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 db paradicsom
- só-, bors-, grill zöldség fűszersó-, kakukkfű-, petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát héjában enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már langyos, akkor meghámozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A burgonyákat vízszintesen 3 darabra vágjuk: az alsó rétegbe, szeletelt trappista sajtot, a második rétegbe reszelt parmezán forgácsot teszünk, valamint egy szelet paradicsomot. A sorokat ízesítjük a fűszerekkel: só, bors, grill zöldség fűszersó. A megtöltött burgonyákat a bacon szeletekkel körbetekerjük és még fűszerezzük kakukkfűvel és petrezselyem zölddel, majd hústűvel rögzítjük. Kevés olivaolajjal kikenünk egy tepsit, ebbe helyezzük a "szendvicseket". 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd 200 fokon még 5-10 percet, hogy a bacon szép piros legyen.
A végén parmezán forgáccsal megspékeltem :)
További saját receptek | köretek
A végén parmezán forgáccsal megspékeltem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése