Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. szeptember 27., szombat

Croissant puding




Jó kedvű puding kezdőknek!
Na nem a megszokott pudingra kell gondolni! Inkább egy felfújt-féleség, amiben a tejszínnek köszönhetően bársonyos, pudingszerű cuccá sülnek a croissant darabok.
Bárki kipróbálhatja, mert tényleg egyszerű és gyorsan elkészül.
A vaníliás, tejes krém, a kissé fanyar narancslekvár és a tetején lévő csokidarabok... ez így együtt nem rossz kombináció, érdemes kipróbálni!
Egy gyors vendégváró desszert, langyosan kínáljuk.


Hozzávalók 5-6 főre:

  • 1 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 4 db tojás sárgája
  • 3 ek cukor
  • 4 db croissant
  • 8 ek narancslekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kevés vaj, kb. 1 tk (a forma kenéséhez)


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tejet és a tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojás sárgáját és a cukrot, és alaposan elkeverjük. A croissant-okat félbevágjuk és egy-egy kanál lekvárt kenünk rájuk. Egy kivajazott hőálló edénybe fektetjük őket, majd ráöntjük a tejszínes, tojásos keveréket. A csokoládét apró kockákra vágjuk és a croissant-ok tetejére szórjuk.
A pudingot a sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.


További sütemény receptekért kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése