Jó kedvű puding kezdőknek!
Na nem a megszokott pudingra kell gondolni! Inkább egy felfújt-féleség, amiben a tejszínnek köszönhetően bársonyos, pudingszerű cuccá sülnek a croissant darabok.
Bárki kipróbálhatja, mert tényleg egyszerű és gyorsan elkészül.
A vaníliás, tejes krém, a kissé fanyar narancslekvár és a tetején lévő csokidarabok... ez így együtt nem rossz kombináció, érdemes kipróbálni!
Egy gyors vendégváró desszert, langyosan kínáljuk.
Hozzávalók 5-6 főre:
- 1 dl tej
- 4 dl tejszín
- 4 db tojás sárgája
- 3 ek cukor
- 4 db croissant
- 8 ek narancslekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- kevés vaj, kb. 1 tk (a forma kenéséhez)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tejet és a tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojás sárgáját és a cukrot, és alaposan elkeverjük. A croissant-okat félbevágjuk és egy-egy kanál lekvárt kenünk rájuk. Egy kivajazott hőálló edénybe fektetjük őket, majd ráöntjük a tejszínes, tojásos keveréket. A csokoládét apró kockákra vágjuk és a croissant-ok tetejére szórjuk.
A pudingot a sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
További sütemény receptekért kattints ide!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése