Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. szeptember 12., péntek

Francia tojásleves





A tojáslevesről mindenkinek a "menzakaja" jut eszébe, amit vagy szerettek vagy utáltak :)
Ez egy francia tojásleves, de hogy mitől francia azt magam sem tudom, de anno egy baráti összejövetelen kóstoltam először. Elkértem a receptjét és készítem ezt a fajtáját szintén, azóta a tojásleves is, mint már sok más étel, új értelmet nyert.

Hozzávalók 4 főre:
  • 8 db főtt tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • fél citrom leve
  • 3 db zöldségleves kocka
  • 2 ek mustár
  • 2 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3 szál újhagyma

Elkészítés:


A megtisztított sárgarépát és a főtt tojásokat lereszeljük a nagy lyukú reszelőn. A vöröshagymát pedig a finom lyukú reszelőn. A újhagymát apróra vágjuk. Egy kanál liszttel a vajból zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a leveskockából készült zöldségleves alaplével, majd hozzáadjuk: a reszelt répát és tojást, valamint a vöröshagymát. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral és a friss citromlével. Jól összeforraljuk kb. 10-15 percig. Ezután 1 ek liszttel kikevert tejszínnel behabarjuk. A végén az apróra vágott zöldhagymával megszórjuk.

További leves receptekért kattints ide! | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése