Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. szeptember 24., szerda

Milánói makaróni


Ma már tele vannak az üzletek polcai készen kapható, üvegekbe zárt szószokkal. Ezek azonban többnyire tartósítószereket tartalmaznak, és valljuk be, az ízük sem az igazi. Én abszolút nem kedvelem, legyen bármilyen szószról és raguról szó. Az időt nem sajnálva, inkább magam készítem. A milánói tészta egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, paradicsomos, ragus étel. Az alapokat pedig már úgy bolondítod meg fűszerekkel, ahogy neked tetszik.

Hozzávalók 4 főre:
  • 50 dkg makaróni
  • 20 dkg főtt füstölt tarja
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 210 g sürített paradicsom (nagy- és kis konzerv)
  • 1 dl ketchup
  • 20 dkg trappista sajt
  • só-, bors-, bazsalikom-, oregánó-, kakukkfű ízlés szerint


Elkészítés:

A raguhoz a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. A gombát felszeleteljük és a hagymához adjuk, kicsit pirítjuk, majd a csíkokra vágott tarját is hozzákeverjük.

Következik a sűrített paradicsom, és a ketchup valamint a fűszerek ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű. Közben bő forrásban levő sós vízben kifőzzük a makarónit. Leszűrjük és összekeverjük a raguval.

A makarónit a reszelt sajttal megszórva tároljuk.

További tészták | olaszos ételek | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése