Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. március 23., hétfő

Almaleves



Ezt a közkedvelt gyümölcslevest a fűszerek teszik igazán ellenállhatatlanná, a szegfűszeg és a fahéj, amely annyira passzol az alma édes-savanykás ízéhez. Talán nincs is olcsóbb és egyszerűbb leves, mint az almaleves. Tálalhatjuk melegen, de hidegen is legalább annyira finom.

Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 50 - 60 dkg alma
  • 1 db citrom leve
  • kb, 3 ek xilit vagy tetszőleges édesítőszer, vagy akár porcukor
  • 1 tk egész szegfűszeg
  • 2 db egész fahéj
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 2 púpozott ek étkezési keményítő
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk és citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni. 1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, csipet sót, és az édesítőt, majd az almakockákat. 5 perc alatt megfőzzük. A tejfölt, a tejszínt kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel simára keverjük és miközben a leves forr, hozzáöntjük. Alaposan átkeverjük és 1-2 perc alatt összeforraljuk és már tálalhatjuk is.




További gyümölcslevesek | levesek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése