Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. március 13., péntek

Mézes-chilis csirkemell kínai sült tésztával




Ez egy enyhén csípős, de mégis édeskés étel, ami még pikáns is. A pirított tésztával, tele ropogós zöldségekkel és a tetején a pirosra sült csirkefalatokkal, igazi ízkavalkád. Ha szereted az ázsiai ízvilágot, biztosan többször is elkészíted ezt az ételt.

Hozzávalók:

Húspáchoz:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 ek méz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 4 ek szójaszósz
  • 1-1 ek őrölt- és tört chili paprika (vagy 1-2 db friss chili)
  • só-, bors ízlés szerint
Tésztához:
  • 3 ek olaj (esetleg mogyoróolaj vagy chilis olaj)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 3-4 ek a hús páclevéből
  • 5 ek szójaszósz
  • 25 dkg kínai tészta vagy spagetti
  • só-, bors ízlés szerint


Elkészítés:

A hús pácolásával kezdünk: a csirkemellet csíkokra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük: az 5 ek méz, 6 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mustár, 4 ek szójaszósz, 1-1 ek őrölt és tört chili paprika, só, bors ízlés szerint. A hús páclevéből 3-4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a húsra öntjük és 2-3 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát:
Előírás szerint sós vízben kifőzzük, vagy forró vízben állni hagyjuk a tésztát, attól függően milyen tésztából készítjük. A wokban olajat hevítünk és az apróra vágott fokhagymát, majd a félkarikára vágott vöröshagymát beledobjuk. Jól átforgatjuk, néhány percig pirítjuk, majd a csíkokra vágott sárgarépát is hozzáadjuk. Kb. 10 perc után jöhet a kockára vágott paradicsom és a csíkokra vágott piros kaliforniai paprika. Roppanósra pároljuk a zöldségeket, nem kell túlfőzni! Hozzáöntjük a félretett húspáclevet, valamint a kb. 5 ek szójaszószt. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal (vigyázat, a szójaszósz is sós). Ha szeretnénk, hogy szaftosabb legyen, akkor nyugodtan lehet még szójaszósszal dúsítani. Néhány perc alatt összerottyantjuk, majd a kifőtt tésztát a raguhoz tesszük, átpirítjuk az egészet. A húsról lecsepegtetjük a páclét és kiolajozott tepsiben, 200 fokon, néha átkevergetve pirosra sütjük. Már csak a tálalás maradt hátra:  a zöldséges tésztát egy tányérra szedjük és a megsült ízletes husit a tetejére halmozzuk.





További csirkehúsok | nemzetek ételei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése