Ezt a könnyed tonhalkrémet gyorsan összedobhatod, a végeredmény pedig finom lesz és egészséges!
Van két dolog, ami tökéletesen illik a tonhalhoz, az a majonéz és a hagyma. Állítólag szárzellert hozzáadva is nagyon finom. Sokoldalú pástétomként tartjuk számon: akár gyerekek tízóraijaként, illetve partik hidegtál fogásaiban is kedvelt "szereplő".
Én most így készítettem:
Hozzávalók 2 főre:
- 1 doboz olajos tonhalkonzerv (185 g)
- 1 db kis fej lilahagyma
- 4 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tonhalat lecsepegtetjük és egy tálba öntjük. A lilahagymát apró kockára vágjuk és hozzáadjuk. Sózzuk-, borsozzuk és elkeverjük a majonézzel és a mustárral. Érdemes kóstolgatni, aki szereti pikánsabban, pár csepp citromlét is adhat hozzá. Tálalásig tegyük hűtőbe!
A szendvics összeállításánál, tetszőlegesen bagettet, zsemlét, vagy kenyeret használjunk. Ki milyen zöldséggel éppen kívánja: paprikával, uborkával, paradicsommal, salátával elkészítjük frissen a szendvicsünket. Nálunk vacsorára készül a legtöbbször, de tízóraira csomagolva is nagy kedvenc lehet!
További pástétomok-krémek | szendvicsek | saját receptek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése