Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. december 3., szerda

Sárgarépás sajtkrém



Ajánlom anyukák figyelmébe is! 
Egy vitamindús szendvicskrém, az unalmas szalámis zsemle helyett. Iskolába tízóraira csomagolva is megállja a helyét. Mellé még esetleg főtt tojást és egy kis salátát, paradicsomot csomagoljatok!

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db nagyobb sárgarépa (10-15 dkg)
  • 100 g natúr sajtkrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál petrezselyemzöld
  • 1 szál újhagyma
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A sárgarépát lereszeljük. Egy tálba tesszük a krémsajtot, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és újhagymát. Ízesítjük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Alaposan elkeverjük, ha van kis idő tálalás előtt, akkor a hűtőben rövid ideig pihentetjük.
Reggelire-vacsorára, főtt tojással, salátával és pirítóssal ízletes, vitamindús fogás lehet.




További reggelik - vacsorák | előételek | pástétomok-krémek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése