Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. február 1., vasárnap

Baconnel, füstölt sajttal és lilahagymával töltött karaj




A hétvégék egyik örök szereplője a rántott hús, ez tény!
De, ha már néha unod a klasszikus változatot, akkor dobd fel némi töltelékkel. 
A cordon bleu után most jöjjön egy másik variáció, a családomban nagy népszerűségnek örvend, íme:

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet karaj (nagyobb, csont nélküli szelet)
  • 4 szelet füstölt trappista sajt
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 1 db lilahagyma
  • só-, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
Sütéshez:
  • kb. 4-5 dl olaj

Elkészítés:

A megtisztított karajszeleteket sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát karikára vágjuk. A kiterített hús szeletek egyik oldalára teszünk két bacon és egy sajt szeletet, majd néhány karika lilahagymát:





Ráhajtjuk a húsok másik felét. Ha szükséges hústűvel rögzítjük és a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, prézli). Bő olajban közepes lángon, hogy átsüljön kisütjük. Sokféle körettel finom lehet, nálunk most az isteni zellersaláta készült, a nagymamám régi receptje alapján.






További frissensültek | sertéshúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése