Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. február 4., szerda

Tonhalas avokádós tortilla tekercs



A tortilla évezredeken keresztül az azték civilizáció meghatározó alapétele volt. Az eredeti tortilla egy vastag lepény volt, ami őrölt kukoricából készült. A spanyol gyarmatosítók adták neki a tortilla nevet, amely tortácskát jelent. 
A tortilla világszerte népszerű! De teljesen mást képvisel Spanyolországban, Latin-Amerikában és a nagyvilágban. 
A tortilla manapság is egy palacsintaszerű lepényt jelent az USA-ban, Közép-Amerikában, Mexikóban és rengeteg étel alapanyaga. Viszont Spanyolországban, Dél-Amerikában, Kubában egy réteges omlett, amely általában krumplival és hagymával készül.
A legtöbb boltban vásárolható konyhakész tortilla lap búzalisztből készül, még az is, aminek kukoricás a neve. Igazi kukorica tortillát nehezen lehet konyhakészen vásárolni.
A legnépszerűbb tortilla ételek: taco, quesadilla, nachos, fajita, burrito, enchilada és hát a most általam készített tortilla tekercs is.
Tehát a tortilla tekercs egy modern, nemzetközi étel, valójában egy szendvics verzió. Ami szükséges hozzá, természetesen tortilla lap és bármilyen, ízlés szerinti töltelék: hús, saláta, zöldségek, szószok, sajt... 
Én most tonhalra vágytam és avokádóval tettem még ízletesebbé, különlegessé a "szendvicsemet".
Hidegen, melegen is fogyasztható, ideális parti illetve piknik étel, mivel miután feltekertük a megtöltött tortillát, félbevágjuk és kézzel fogyasztható.
Próbáljátok ki más-más töltelékkel is bátran!

Hozzávalók:
  • 6 db koktélparadicsom
  • 12 dkg natúr tonhal
  • 1 db avokádó
  • só-, bors-, citromlé ízlés szerint
  • 2 adag (maréknyi) rukkola saláta
  • 5-6 karika kápia paprika
  • 2 db tortilla


Elkészítés:

Az avokádót ketté vágjuk, a magot kivesszük, a gyümölcshúst egy kanál segítségével kikaparjuk, majd szétnyomkodjuk. Kevés citromlevet csepegtetünk rá, hogy az avokádó ne barnuljon meg. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A tonhalat a dobozból kivéve lecsepegtetjük, ha nem aprított a tonhal, akkor villával szétnyomkodjuk. Sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. Végül megtöltjük a tortillákat: a tortillalapot először megszórjuk egy maréknyi rukkolával, majd tonhallal, az avokádó hússal, koktélparadicsommal és a paprikával. Ezután semmi más teendőnk nincsen csak tekercset formázunk belőle és félbevágva tálaljuk.


További melegszendvicsek | szendvicsek | reggelik - vacsorák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése