Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. február 16., hétfő

Rántott csirkecomb rizzsel



A legfinomabb klasszikus.
Ha rántott csirkecomb, akkor sokunknak a "fogós" alsócomb ugrik be, pedig a comb másik fele a felső része is legalább olyan finom. Frissen, ropogós bundában az igazi, mindenki nagy kedvence.

Hozzávalók 4 főre:
  • 8 db csirkecomb (alsó v. felső)
  • kb. 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkecombokat (én most csak alsócombból készítettem) jól megmossuk és leszárítjuk. Ha nem szeretjük, akkor a bőrét húzzuk le, és késsel a csont mentén kicsit szurkáljuk meg, így jobban át tud sülni majd. A húsokat sózzuk, majd elkezdjük a panírozást: először lisztben, utána kevés sóval felvert tojásban, végül szemlemorzsában forgatjuk meg. Ezután egy serpenyőben bő középforró olajban elkezdjük sütni őket. Az első oldalt fedő alatt süssük, hogy valóban átsüljön, majd fordítás után fedőt levéve, a hőfokot kicsit megemelve aranybarnára sütjük. (Ha bizonytalanok vagyunk, hogy átsült-e, egyet szúrjunk meg késsel, ha puha és nem véres lé csordul ki, akkor elkészült a husink.)
A combokat konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és forrón, frissen tálaljuk. Bármilyen köret, saláta illik hozzá. Most rizzsel tálaltam, de petrezselymes burgonyával is nagyon szeretjük.



Tippek:

  • Bármilyen csirke alapanyagból készíthetjük, csak arra figyeljünk, hogy a túl nagy darabok nem sülnek át, a közepük véres marad. Ezért a felsőcombot érdemes esetleg kicsontozni! 
  • A húsokat nem szabad villával megszúrni forgatás és kivétel közben, csak alányúlással tegyük. Így finom és zaftos marad.
  • A tojásba keverhetünk különböző fűszereket, illetve a zsemlemorzsa egy részét is kiválthatjuk reszelt sajttal, darált dióval, stb.
  • A maradék panírt ne dobjuk ki! A lisztből és a zsemlemorzsából tegyünk a maradék tojáshoz annyit, hogy egy nem túl kemény massza legyen belőle. Ezt a panírpogácsát egy-két darabban süssük ki a húsok között. Meg fogsz lepődni, a legnépszerűbb falatok közé fog tartozni és versenyezni fognak a családtagok, hogy kié legyen! :)


További csirkehúsok | frissensültek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése