Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. április 16., szerda

Fehéborecetes rukkola saláta


Ez egy egyszerű, ízletes saláta, ami bármilyen sültek, húsok kísérője lehet, vagy akár könnyű előételként is fogyasztható.


Hozzávalók 2 főre:

Öntethez:
  • 1 dl extraszűz oliva olaj
  • kb. 2-3 ek jó minőségű fehérborecet
  • só, bors
  • kevés méz
Salátához:
  • 10 dkg rukkola saláta
  • 3 db paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • egy db kisebb piros kaliforniai paprika
  • parmezánsajt

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a rukkola salátát, majd a tetszőleges darabokra vágott paradicsomot, uborkát és kaliforniai paprikát. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük (ha van rá lehetőség előre elkészíthetjük, hogy az ízek jobban összeérjenek), majd a zöldségekre locsoljuk.
Parmezán forgáccsal megszórva tálaljuk.
További előételek | saláták | előételek | hús nélküli ételek | alacsony kalória tartalmú ételek | köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése