A magyar konyha legősibb ételei közé tartozik a leves, ezek között is a húsleves, mivel a vadászatban csak húst szereztek az ősi vadászaink, amiből többek között levest főztek, ami kellő energiát adott nekik.
A finom húsleves főzés fő szabálya, hogy lassan és kellő ideig főjön és a friss zöldségek hozzáadásával lesz meg a kívánt összhatás.
Hozzávalók 5-6 főre:
- 1,5 kg csontoskaraj
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kis gumó zeller
- 1 nagy v.hagyma
- 1 nagy krumpli
- 1 kis karalábé
- 2 kelkáposzta levél
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só, szemesbors
- 1 db húsleveskocka
- 1 csokor petrezselyemzöld + zellerzöld
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húst megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük. A zöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk és a levesbe tesszük (a krumplit, a hagymát, és a karalábét egészben hagyjuk).
A fűszereket (szemesbors, fokhagyma) teatojásba rakjuk, és úgy engedjük a levesbe. A zellerzöldet is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval és a húsleveskockával.
A húslevest nagyon lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Amikor minden puha, a levest leszűrjük és külön tálaljuk a főtt húst és a zöldségeket.
Végül sós vízben kifőzzük a csigatésztát és hozzáadjuk a leveshez és friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
További Mama- és Anyukám receptjei ♥ | levesek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése