A vasárnapi húslevesnek nálunk nagy hagyománya van, készülhet akár tyúk, disznó vagy marhahúsból. Ha tyúkból vagy disznóból készül a leves,
akkor próbálom, hogy bőséges legyen a hús mennyisége (ha kell eldugom a család elől) mivel a főtt húsból szívesen készítem ezt a pástétomot.
(Esetleg maradék sültekből szintén ízletes pástétom készíthető.)
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg főtt hús (csirke vagy sertés)
- 3 főtt tojás
- 2-3 kk mustár
- só, bors (ízlés szerint)
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst kézzel leszedjük a csontokról, apróra vágjuk.
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, a hús mellé daraboljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket, valamint ízlés szerint a tejfölt (ki mennyire krémesre szeretné készíteni).
Elektromos aprítóval összeturmixoljuk. A végén hozzákeverjük a felaprított petrezselyemzöldet. Néhány órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Pirított toast kenyérrel és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.
Én most főtt tyúkhúsból készítettem el.További előételek | pástétomok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése