Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. május 17., szombat

Hot-dog a'la Sylvia



Hot dognak, azaz forró kutyának nevezzük a kettévágott kiflibe helyezett forró virslit. Az elnevezés amerikai eredetű, de az étel állítólag német "találmány". A bécsiek a hot dog eredetét a bécsi kolbászra a Wienerwurst-ra, a németek pedig a Frankfurterwurst-ra vezetik vissza.
Tehát a hot dog: főtt virsli puha kifliben és általában mustárt tesznek a tetejére. Mustár helyett, vagy mellett sokféle szószt (ketchup, majonéz, chiliszósz, stb...) és/vagy felvágott zöldségeket, savanyúságot is tehetünk a virsli mellé a kiflibe.
A hot dog világszerte töretlen népszerűségnek örvend!
Akár az egyszerű vagy éppen egy "felturbózott" változata. 
Én főleg akkor készítem, ha a kisfiam barátai érkeznek és gyorsan szeretnék valami finom uzsonnát varázsolni nekik.
Nálam a gyerekzsúron kiállta a próbát gyerekek és felnőttek örömére egyaránt! 
Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók 4 főre:

  • liszt
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 dl étolaj
  • ketchup, dijoni mézes mustár
  • 4 db bécsi roppanós virsli
  • 4 csemegeuborka
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 4 lapkasajt
  • 4 hot-dog kifli


Elkészítés

A virsliket megfőzzük.
Amíg fő, a hagymát szeletekre vágjuk, majd forgassuk lisztbe (én zacskóba tettem és liszttel összeráztam) és süssük ki forró olajban, hogy ropogósak legyenek! Ha megsült, papírszalvétával kibélelt edénybe rakjuk, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni róla.
A kifliket vágjuk ketté és tegyünk bele sajtot.
A bacon szalonnát süssük ropogósra és helyezzük a sajt tetejére.
A kiflikbe rakjuk a megfőtt virsliket. Ketchuppal és dijoni mustárral bőségesen meglocsoljuk. Szórjunk rá a 
pirított hagymából és a kockára vágott csemegeuborkából.


További saját receptek | szendvicsek | reggelik - vacsorák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése