Hot dognak, azaz forró kutyának nevezzük a kettévágott kiflibe helyezett forró virslit. Az elnevezés amerikai eredetű, de az étel állítólag német "találmány". A bécsiek a hot dog eredetét a bécsi kolbászra a Wienerwurst-ra, a németek pedig a Frankfurterwurst-ra vezetik vissza.
Tehát a hot dog: főtt virsli puha kifliben és általában mustárt tesznek a tetejére. Mustár helyett, vagy mellett sokféle szószt (ketchup, majonéz, chiliszósz, stb...) és/vagy felvágott zöldségeket, savanyúságot is tehetünk a virsli mellé a kiflibe.
A hot dog világszerte töretlen népszerűségnek örvend!
Akár az egyszerű vagy éppen egy "felturbózott" változata.
Én főleg akkor készítem, ha a kisfiam barátai érkeznek és gyorsan szeretnék valami finom uzsonnát varázsolni nekik.
Nálam a gyerekzsúron kiállta a próbát gyerekek és felnőttek örömére egyaránt!
Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 4 főre:
- liszt
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 dl étolaj
- ketchup, dijoni mézes mustár
- 4 db bécsi roppanós virsli
- 4 csemegeuborka
- 4 szelet bacon szalonna
- 4 lapkasajt
- 4 hot-dog kifli
Elkészítés:
A virsliket megfőzzük.
Amíg fő, a hagymát szeletekre vágjuk, majd forgassuk lisztbe (én zacskóba tettem és liszttel összeráztam) és süssük ki forró olajban, hogy ropogósak legyenek! Ha megsült, papírszalvétával kibélelt edénybe rakjuk, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni róla.
A kifliket vágjuk ketté és tegyünk bele sajtot.
A bacon szalonnát süssük ropogósra és helyezzük a sajt tetejére.
A kiflikbe rakjuk a megfőtt virsliket. Ketchuppal és dijoni mustárral bőségesen meglocsoljuk. Szórjunk rá a
pirított hagymából és a kockára vágott csemegeuborkából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése