Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. május 4., vasárnap

Bounty sütés nélkül



Van-e ember, aki ne szeretné a kókuszkockát vagy a kókuszgolyót, generációk kedvenc sütijeit?
Nem hiszem... :)
Mégis gondoltam nem ártana újítani egy kicsit.
A Bounty csoki szintén egy régi kedvenc, azt hiszem nem csak nekem. Ez a sütés nélküli desszert valóban hasonlít az eredeti bounty-ra.
Viszont nem fogy el olyan gyorsan, na de nem azért mert nem finom, hanem mert szerencsére nem két falat lesz belőle.
Isteni csokis-kókuszos csoda! Muszáj megkóstolnotok!

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 evőkanál búzadara
  • 10 dkg kókuszreszelék (+ 1-2 dkg a díszítéshez)
  • 2 tk olaj


Elkészítés:

A tejet felfőzzük a cukorral, vaníliás cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, még kb. 2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
A darát nem főzzük meg teljesen , csak félig, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Ha langyosra hűlt, akkor egy kb. 30x15 cm-es őzgerinc formát kibélelünk fóliával és beleegyengetjük a kókuszos masszát egy kanál segítségével, ha kell ujjunkkal nyomkodjuk bele, majd hagyjuk kihűlni.
10 dkg csokoládét gőz felett felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat és a kihűlt kókuszos masszára simítjuk,  majd betesszük a hűtőbe dermedni (kb. 15-20 percig).
Ezután kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük úgy, hogy a csokis rész kerüljön alulra - levesszük róla a fóliát. 
A másik 10 dkg csokoládét szintén felolvasztjuk a gőz felett. Hozzáadunk 1 teáskanál olajat és a kókuszos massza tetejére simítjuk (tehát alul és felül is csokoládé réteg lesz.) Ismét a hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra után tetszőleges méretűre szeletelve kínáljuk, díszítésként megszórjuk kókuszreszelékkel. 

Tipp: ha szépen szeretnénk szeletelni, a kést forró vízbe mártjuk, megtöröljük papírtörlővel és 
így szeletelünk - ezt lehet többször ismételni.


További sütés nélküli sütemények | csokoládé | kókusz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése