Ezt az enyhén csípős levest esetleg egy parti záró fogásaként is tálalhatjuk. Jót teszünk vele vendégeinknek, mert remekül felmelegít és ezzel elűzi az esetleges reggeli másnaposságot.
Hozzávalók 4 főre:
- 80-90 dkg burgonya
- 15 dkg póréhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek vaj
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- 1.5 l húsleves
- 1 tk kakukkfű
- só-, cayenni bors-, ételízesítő ízlés szerint
- 1 ek pirosarany
- 1 db piros kaliforniai paprika (és még lehet 1 db zöld kaliforniai paprika)
- 2.5 dl tejszín
- 2 ek paradicsompüré
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk és a vajon sárgára pirítjuk őket. A tűzről levéve elkeverjük a hagymákat a pirospaprikával. Hozzáadjuk a burgonyát, a póréhagymát, a húslevest, kakukkfüvet és ételízesítőt, majd készre főzzük a levest.
A kaliforniai paprikát négy részre vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és vékony csíkokra szeljük. A levest szűrőn átnyomjuk (vagy botmixerrel pürésítjük), majd a paprikát üvegesre főzzük néhány perc alatt benne. Hozzákeverjük a tejszínt, a paradicsompürét és a pirosaranyat. Kevés sóval ízesítjük és bátran fűszerezzük cayenni borssal.
Forrón tálaljuk.Tipp: parmezános, sajtos pirítóssal kínáljuk.
A pirítós elkészítése: krémet készítünk 80 gr parmezán sajtból, 2 tojás sárgájából, 1 tk mustárból, pirospaprikából, 2 ek sörből és kevés cayenni borsból. A pirítóst megkenjük a krémmel és közepes hőmérsékleten (170-180 fokon) kb. 10-15 percig sütjük.
További levesek | krémlevesek | saját receptek | hús nélküli ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése