Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. október 5., vasárnap

Balzsamecetes sárgarépa



Ezt a köretet akkor érdemes készíteni, ha valami egész húst sütünk, például sült pulyka, csirke, stb. Készíthetjük fehérrépával kombinálva, fele-fele arányban.
Egyszerűen elkészíthető, ráadásul nagyon egészséges!

Hozzávalók 4 főre:


  • 70-80 dkg sárgarépa
  • 4 ek barnacukor
  • 1 ek vaj
  • 3 ek balzsamecet


Elkészítés:

A répákat megtisztítjuk, kb, 4 cm-es hasábokra vágjuk. Félig megfőzzük egy kevés vízben, majd leszűrjük és áttesszük egy tepsibe. Megszórjuk a cukorral, és meglocsoljuk a balzsamecettel. A vajat is hozzáadjuk. Kb. 10-15 percig 200 fokon puhára sütjük (de kissé maradjon roppanós).

Tipp:
Lehet készíteni bébi répával is és cukor helyett használhatunk mézet is.


További köretek | hús nélküli ételekzöldséges ételek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése