A képek és a hozzávalók szerintem önmagukért beszélnek: először is a mézes mustáros pácban érlelt csirkemell steak megadja már a szendvics lényegét. Ehhez még társul a füstölt tarja ízvilága és a grillezett gomba, a ropogós jégsaláta és a paradicsom.
Ha kipróbáljátok nem utoljára fogjátok elkészíteni!
Hozzávalók 2 főre:
- 20-30 dkg csirkemell filé
- 15 dkg főtt füstölt tarja
- 5-10 dkg jégsaláta
- 4 db nagyobb csiperke gomba
- 2 db paradicsom
- 2 db rusztikus bagett
- 4-5 ek majonéz
- 1 ek vaj
- 1 csokor snidling
- só-, bors ízlés szerint
- 1 kiskanál mustár
A húspáchoz:
- 2 ek mustár
- 3 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk. A hús páchoz az alapanyagokat (mustár, méz, fokhagyma, só, bors, olaj) összekeverjük és a hússzeleteket bepácoljuk, majd 1-2 órára állni hagyjuk.
A tarjaszeleteket a gombával serpenyőben ropogósra sütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A majonézt elkeverjük az 1 ek langyos vajjal, majd ízesítjük sóval, borssal és a mustárral, valamint az apróra vágott snidlinggel. A csirkemell szeleteket grill serpenyőben szép pirosra sütjük.
A szendvics összeállítása: a rusztikus bagettet a sütőben néhány perc alatt ropogósra átmelegítjük, majd félbevágjuk és megkenjük a majonézes krémmel. Rátesszük a megmosott saláta levelet, erre néhány felkarikázott paradicsomot, majd a tarjaszeletek a sült csirkemell hús és végül, de nem utolsó sorban a gomba következik.
További saját receptek | szendvicsek | gomba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése