Egy ínycsiklandó sült mellé az egyik legjobb köret, amit készíthetünk a káposzta, egyrészt mert finom, másrészt mert egészséges és harmadrészt persze azért is, mert viszonylag hamar elkészül. Lehet fehér, vagy vörös káposztából készíteni a dinsztelt káposztát. A vörös káposztában rengeteg vitamin van, antioxidánsokban gazdag és jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét is tartalmaz.
Én sültek mellé előszeretettel készítem.
Hozzávalók 4-5 főre:
- 1 fej vörös káposzta
- kb. 3 ek olaj
- kb. 3-4 ek cukor
- só-, bors-, ecet-, őrölt kömény ízlés szerint
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leszedjük, majd a többit legyaluljuk, vagy vékony laskára vágjuk. Sózzuk be ízlés szerint, ezután tegyük félre 15 percre. Miután letelt az idő, egy mélyebb serpenyőben hevítsünk olajat és karamellizáljuk meg rajta a cukrot. Ha már picit megbarnult, keverjük hozzá a káposztát, ízesítsük borssal, őrölt köménnyel és ecettel, majd egy kis vizet öntsünk hozzá (kb. 1 dl). Fedjük le és kb. 30 perc alatt pároljuk puhára. (Érdemes kóstolgatni, és ki-ki ízlés szerinti állagúra párolja a káposztát. Én jobban szeretem, ha kicsit még roppanós.)
További köretek | zöldséges ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése