Biztosan sokan elgondolkodtunk már az ételkészítési módok elnevezésein, például mitől Hawaii a Hawaii??
Az "éttermi kisokos" szerint, a hawaii módra általában ananásszal és sajttal készült ételt takar.
Most én melegszendvics formában gondolkodtam, persze az alap felállás a sonka, ananász nálam is stimmelt. De fontos szerep jut a fűszeres krémsajtnak és az ananász tetején a méz is ízletessé teszi.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 doboz szeletelt ananász (340 g)
- 6 szelet toast kenyér
- 10 dkg sonka
- 100 g natúr krémsajt
- 6 szelet trappista sajt
- 2-3 ek ketchup
- 1 ek méz
- 1 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 1 ek olivaolaj
Elkészítés:
Az ananászt kivesszük a dobozból, lecsepegtetjük. A konzerv dobozra még szükségünk lesz, az alapanyagokat ennek segítségével formázzuk meg. Tehát a konzerv doboz segítségével korongokat szúrunk ki a kenyér- és sonka szeletekből is. 200 fokra előmelegített sütőben a kenyereket gyorsan megpirítjuk. Az olivaolajat és a mézet elkeverjük. A krémsajtot összedolgozzuk az oregánóval és a bazsalikommal. Az előpirított kenyereket megkenjük ketchuppal, majd rásimítjuk a fűszeres krémsajtot és a sajtszeleteket is rátesszük. Ezután a sonka "korongokkal" befedjük és az egy-egy ananász szelettel zárjuk a sort. A végén a mézes olivaolajjal megkenjük a tetejét. A szendvicseket kb. 10 percre még visszatesszük a sütőbe, majd forrón tálaljuk.
További melegszendvicsek | saját receptek | reggelik - vacsorák | szendvicsek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése