A nyáról jó eséllyel eszébe jut mindenkinek a lecsó!
Nyári étel lévén minden összetevőjét könnyedén be tudod szerezni a közeli piacról. Szerintem egészséges, friss zöldségekből lesz igazán jó ízű az étel. A lecsónak számtalan változata létezik, a négy alapvető hozzávaló: a paprika, a paradicsom, a hagyma és a szalonna! Ezen kívül ízlés szerint más zöldségeket is társíthatunk melléjük, nyáron én szeretem a lecsóban a cukkinit. Ilyenkor virslit, kolbászt nem teszek bele, de a végén egy tojással teszem fel a képzeletbeli koronát az ételre. Köretet sem készítek ilyenkor, a friss kenyér viszont kötelező mellé :).
Hozzávalók 4 főre:
- 70-80 dkg tv paprika
- 4 db paradicsom
- 1 kisebb cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- só, bors, ételízesítő, majoranna ízlés szerint
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 ek olaj vagy zsír
- 1 db tojás
Elkészítés:
Egy lábasban a felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd az olajat hozzáadjuk és a kockára vágott hagymát is megdinszteljük. A paprikákat karikázzuk fel egyforma méretű darabokra, a cukkinit fél karikákra vágjuk, a paradicsomot is felaprítjuk. A hagymát félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Elkeverjük és pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprika. Beletesszük a felaprított tv paprikát, paradicsomot és közepes hőfokon fedő alatt félpuhára főzzük. (Aki szereti a csípőset az tehet bele néhány karika erős paprikát is.) Ezután hozzáadjuk a cukkinit is és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Egy felvert tojást adunk a végén a lecsóhoz, amivel már csak 2 perc alatt összerottyantjuk. Frissen, melegen tálaljuk.
További saját receptek | magyaros | zöldséges ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése