Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. október 5., vasárnap

Paradicsom saláta


A nyári hónapok elengedhetetlen fogásai a finom saláták, bármilyen hús mellé kiváló lehet.
A paradicsom saláta nagyon népszerű, persze rengeteg verziója létezik, én is szoktam kísérletezni, most így készítettem:


Hozzávalók 4 főre:

  • 7-8 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek olivaolaj
  • kb. 1 ek ecet
  • kb. 2 ek cukor
  • 1 ek balzsamecet
  • kb. 3 dl víz

Elkészítés:

A hagymát kockára, a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. Picit megsózzuk és elkészítjük a saláta levet: a vízhez adjuk az ecetet, balzsamecetet és a cukrot. Sóval, borssal még ízesítjük. A paradicsomot meglocsoljuk az olivaolajjal, ráöntjük a salátára a saláta levet és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Néhány órát állni hagyjuk a hűtőben.

További saláták | hús nélküli ételek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése