A nyári hónapok elengedhetetlen fogásai a finom saláták, bármilyen hús mellé kiváló lehet.
A paradicsom saláta nagyon népszerű, persze rengeteg verziója létezik, én is szoktam kísérletezni, most így készítettem:
Hozzávalók 4 főre:
- 7-8 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- só-, bors ízlés szerint
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 ek olivaolaj
- kb. 1 ek ecet
- kb. 2 ek cukor
- 1 ek balzsamecet
- kb. 3 dl víz
Elkészítés:
A hagymát kockára, a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. Picit megsózzuk és elkészítjük a saláta levet: a vízhez adjuk az ecetet, balzsamecetet és a cukrot. Sóval, borssal még ízesítjük. A paradicsomot meglocsoljuk az olivaolajjal, ráöntjük a salátára a saláta levet és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Néhány órát állni hagyjuk a hűtőben.
További saláták | hús nélküli ételek | alacsony kalória tartalmú ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése