Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. március 1., szombat

Madártejes süti


A családom napok óta valami krémes-habos sütire vágyott, na ezzel a desszerttel kielégítettem a vágyaikat!
Azóta már többször is elkészült nálam, de mindig az jut eszembe, hogy egy főnyeremény aki kitalálta. A tésztája légies, könnyed finom krémmel és az elkészítése sem bonyolult. Kell ennél több?
Én a madártejet is imádom, szóval madártej rajongóknak különösen figyelmébe ajánlom!

Hozzávalók 5-6 főre:

A krém hozzávalói:
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

A főzött krém hozzávalói:
  • 8 db tojássárgája
  • 5 ek porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor + 2 ek vanília aroma
  • 4 dl tej

A tészta hozzávalói:
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál liszt

A tetejére:

  • 5 dl cukrászati hab, vagy habtejszín
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Várjunk ameddig kihűl, ezután a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. A sütőt 160 fokra előmelegítjük és vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük (én sütőpapírt használok, a tepsi méretem pedig kb. 20 x 30 cm-es, alsó-felső sütést alkalmazok). Amikor a tészta is langyosra hűlt, akkor ízlés szerint a főzött krémet rákenjük a tésztára. A fél liter cukrászati habot, vagy habtejszínt (ehhez esetleg szükséges egy habfixáló) keményre felverjük, amit a végén a sütemény tetejére kenünk. Kakaóporral megszórva díszítjük. Jót tesz neki, ha néhány órát a hűtőben pihen.

További sütemény receptekért kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése